Whodith / Judith Schmidt

 

Kwekebosweg 12

7849TA  De Kiel

 

www.whodith.nl

judith@whodith.nl

JUDITH SCHMIDT

Voor mijn tweedimensionale werk maak ik graag gebruik van grafische materialen als stempels, knipsels, sjablonen en tekst.

ik beperk me vaak tot minimale kleuren: zwart, wit en rood, omdat soms het beperken van jezelf in materiaal, interessante mogelijkheden oplevert.

Dit heeft vast te maken met mijn achtergrond als grafisch ontwerper: Ik studeerde in die richting af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Mijn werk heeft een realistische insteek, maar ik geef graag een eigen draai aan de ‘werkelijkheid’.

 

 

Literatuur en natuur zijn mijn grote inspiratiebronnen.

sinds juni 2017 woon ik in De Kiel, in Drenthe. Hier, in een huisje aan de bosrand, vind ik de rust en ruimte om mijn vrije werk te kunnen maken.

 

Mijn driedimensionale werk is altijd gebaseerd op hergebruik en gevonden of overgebleven materiaal. zoals schriftjes van restant boekbinderslinnen en papier van snijverlies van de snijmachine, en raamhangers van gevonden kleine bodemschatten (scherfjes, munten, kleine botjes).

Waar mogelijk voorkom ik het om grondstoffen en materiaal te kopen om weer nieuwe dingen te maken: alles is er immers al - en als ik het orden op een andere manier, krijgt het nieuwe waarde en schoonheid.