Theun Krikke

Kunstschilder

 

www.thekart.nl

info@theka.nl

 

Hoogeveenseweg 54

7933 PG  Pesse

0528-242032

 

THEUN KRIKKE

 

Mijn naam is Theun Krikke, geboren als jongste van 6 kinderen in een arbeidersgezin te Steenwijk op 1 februari 1951.

 

Vanaf de lagere school waren tekenen en schilderen mijn favoriete vakken.

De cadeaus op mijn verjaardagen waren voor de gever altijd vrij eenvoudig. Ik was gek op een schetsboekje, kleurpotloden en een verfdoos.

 

 

Op de vraag wat ik later zou willen worden was dan ook steevast het antwoord ‘tekenaar’. Maar daar was volgens mijn ouders geen geld in te verdienen. Dan maar aan het werk als decorateur/etaleur. In deze periode heb ik de 4 jarige schiftelijke opleiding Famous Artist School (Amsterdam Osdorp) afgerond.

 

Rond mijn 26e jaar nog een paar jaar geschilderd bij DACA in Uffelte. Vanaf mijn 28e jaar heb ik eigenlijk niets meer met het schilderen en tekenen gedaan. Doordat ik eerst als decorateur en later als grafisch vormgever werkzaam was kon ik in mijn vrije tijd de moed niet meer opbrengen om dan ook nog creatief bezig te zijn.

 

 

Mensen schilderen heeft mijn voorkeur. Gewone alledaagse tafereeltjes kunnen mij boeien. Alhoewel een stilleven of een landschapje er ook wel ingaat. Voor 95% gebruik ik eigen

fotomateriaal. Ik werk vanuit mijn werkruimte bij huis. Er gaat vrijwel geen dag voorbij of ik ben wel met 1 of meerdere schilderijen bezig. Mijn grootste uitdaging is iedere keer weer om op dat mooie witte vlak weer iets te creëren. Ook in de fotografie vermaak ik mij prima. Met een groep actieve amateurfotografen gaan wij regelmatig op pad. De fotografie in combinatie met het schilderen vind ik helemaal geweldig. Door de fotografie raak ik weer geïnspireerd voor mijn volgende schilderij. Licht blijft mij boeien in zowel de fotografie als met het schilderen.

 

Vanaf 2009 heb ik voorzichtig de penselen weer eens opgepakt. Vanaf dat moment ben ik niet meer achter de ezel weg te branden. Ik zie in ieder gemaakt schilderij een studie naar de volgende. Ik probeer mij zoveel mogelijk zelf technieken aan te leren om mijn beelden op het doek te krijgen.

 

Ook ben ik aangesloten bij de schildersgroep ‘schildersgenootschap De Streek’ waar wij wekelijks met een groep van ongeveer 15 personen gezamenlijk schilderen.

Kortom vanaf 2009 zijn er deuren voor mij opengegaan waarvan ik het bestaan helemaal kwijt was geraakt..... wat een (her)ontdekking! Ik hoop mede door mijn lidmaatschap bij de Sociëteit Drentse Kunstenaars mij verder te kunnen ontwikkelen in de schilderskunst.

Beter laat geleerd dan nooit begonnen.