Trudie van den Bos

Beeldend kunstenaar

 

www.ateliervrij.nl

www.dekielsekei.nl

trudievandenbos@gmail.com

06-229 266 95

 

TRUDIE VAN DEN BOS

 

Trudie van den Bos (9 januari 1957 Bergschenhoek) Van jongs af aan al aan het prutsen, zingen en schrijven zonder dat iemand het merkte. Bij het kiezen van een beroep leek de kunst en monumentale vormgeving het meest voor de hand. Na twintig jaar geïsoleerd werken op mijn atelier, koos ik de straat als podium voor levende beelden en theater. Kwam liftend met mijn koffer en mijn hondje onder m'n arm in Zuid Spanje terecht tussen de hippies in de Sierra Nevada's. Woonde in een tent in een natuurreservaat, later in een bus en begon te tekenen, meer te schrijven en zong een paar CD’s bij elkaar. Nu terug in Nederland doe ik van alles en ook niets, met nieuwsgierigheid waarnemend wat het verschil daartussen is en hoeveel de leegte zegt over de ruimte en andersom.

 

Over de portretten:

Door de jaren heen heb ik in mijn vorm onderzoek als thema 'De Kunst van het Weglaten' onderzocht en kwam zo tot een concept van vormen die als sterk ervaren worden. Wat mij echter vooral tot het maken van portretten aanzette was de interesse voor de mens in zijn grootsheid en zijn kwetsbaarheid. Elk mens heeft een gezicht achter zijn dagelijkse buitenkant en dit gezicht probeer ik te ontdekken door te luisteren naar die mens en dat mee te nemen in het werk. Het resultaat hiervan zijn beelden die men zich nog lang blijkt te herinneren ook als de geportretteerde onbekend is aan de toeschouwer. Sommige van dezen die niet in opdracht zijn gemaakt kunt u natuurlijk komen bekijken in mijn atelier in Drenthe.

Via deze site kunt u daar, helemaal vrijblijvend, een afspraak voor maken. Ook zijn daar nog enkele ‘Droom Monumentjes’ te zien en en ander vrij werk.

Daarnaast ben ik te zien en te vinden op de website van Place d'Ary: www.placedary.nl