Zjkln

Beeldend kunstenaar

 

www.zjkln.nl

jacqueline@zjkln.nl

 

Atelier 't Scholt

Scholtenswijk 5

7926 TM Kerkenveld

0528-362228

 

Zjkln

 

Afscheid 'Hans', 'Kees' en 'Lien'

landschappelijke installatie in 3 delen; translucide wikkelbeelden

 

Met mijn beelden geef ik uitdrukking aan mijn kijk op de wereld om mij heen. Inspiratie komt dan ook vaak uit mijn persoonlijke omgeving of uit de omgeving waarvoor het beeld bestemd is. Daarnaast komen mijn ontstaan ook voort uit gedachten, vormen of voorwerpen. De ideeën komen sneller bij me op dan ik ze ooit zal kunnen uitvoeren.

 

 

Jacobsschelp • translucide glasserpentijn

 

Mijn werkwijze is een combinatie van intuïtief en rationeel, dat wil zeggen met een vooropgezet plan. Ik speel graag met schaduwen, transparantie en beweging. Keuze van materiaal en onderwerp zijn direct aan elkaar verbonden, een idee leidt tot een zoektocht naar het juiste materiaal terwijl toevallig voor handen zijnd materiaal een idee kan oproepen. Mijn grondstoffen lopen uiteen van natuursteen, roestvrij staal, glas en hout tot klei, was, papier en kunststof. Het werken met wisselende materialen eist dat ik mijn technische vaardigheden voortdurend blijf ontwikkelen.

 

 

Music is in the notes you don't play (Dizzy Gillespie)

assemblage

 

De beelden die ik maak zijn meest gestileerd figuratief of abstract. Veel zijn voor buiten, andere kunnen, door kwetsbaarder materiaal, enkel binnen staan.  In afmeting variëert mijn werk van iets dat in de palm van je hand past tot landschappelijke installaties die zich over tientallen of zelfs honderden meters uitstrekken.